Deze frietjes zijn dé nieuwe foodtrend en je wil ze echt nu proberen

Elke dag friet, ja graag. Maar nee, we gaan je helaas geen wonderrecept geven van frietjes die je elke dag kunt eten en waardoor je nog afvalt ook. We helpen je wél aan een nieuwe trend op frietgebied: kikkererwtenfriet, dat de nieuwste food trend lijkt te worden.

Kikkererwtenfriet… uhm?

Als je nu denkt, yes, deze friet is véél beter dan ’t origineel, moeten we je toch teleurstellen. Want friet blijft friet; het gaat de frituur in, en de frituur is niet zo gezond. Je kunt ze ook in een laagje olie in de pan of in de oven bakken.

Hoe dan ook: kikkererwtenfriet is natuurlijk wel ietsje groener dan de gele patatvariant, dus laten we zeggen dat het in ieder geval de moeite waard is ’t eens te maken.

Recept

Meteen op het menu voor vanavond? Je hebt nodig: 500 ml boullion, 250 gram kikkererwtenmeel en je mengt deze twee ingrediënten. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren totdat het is ingedikt. Bedek een ovenschaal met een bakpapiertje en schep het ingedikte kikkererwtenmengsel daar op. De laag moet ongeveer een centimeter dik zijn. Dek de schaal af met zilverfolie en laat het een uur uitharden in de koelkast. Snijd na een uur het opgesteven deeg in reepjes.

De keuze die je nu maakt, heeft eigenlijk het meeste effect op de gezondheidsgraad van het recept: ga je frituren, of voor de oven? Frituur kan, oven ook. Zo ziet ’t er in het laatste geval uit:

Bron:cosmopolitan.com

No Replies tot "Deze frietjes zijn dé nieuwe foodtrend en je wil ze echt nu proberen"

    Laat een reactie achter

    Je email adres wordt niet gepubliceerd.